oogprothese.be

Nieuwe oogprothese

Voor het maken van een nieuwe oogprothese op maat wordt u 3 keer in ons labo verwacht. Wij nemen graag voldoende tijd voor een individuele aanpak en streven het beste resultaat na, uiteraard in samenspraak met de patiënt.

Bij het eerste bezoek nemen we een afdruk van de oogholte. Dit gebeurt met een siliconen afdrukpasta. De afdrukname is niet pijnlijk, maar kan onaangenaam aanvoelen door een lichte druk en het koude materiaal.

Tijdens dit bezoek bepalen we ook de grootte van de iris en de pupil, waarna het inkleuren kan beginnen. Voor het schilderen van de iris voorzien we ruim de tijd, zodat we het perfecte evenbeeld van het andere oog verkrijgen.

Tijdens uw tweede visite wordt de voorlopige prothese in kunststof gepast. We controleren de pasvorm, de stand en bolling van de oogleden. Wanneer de prothese goed aanvoelt, kunnen we ook de positie van de iris bepalen.Bij onze derde afspraak is de prothese klaar.
Vooraleer u naar huis gaat met uw nieuwe kunstoog krijgt u nog voldoende informatie over het reinigen van de oogprothese, het inzetten en uitnemen, en de nazorg. Indien nodig kunnen we bij dit bezoek de prothese nog wat bijslijpen.